Molimo sačekajte...

NESTO NOVO U POLIKLINICI

Inkontinencija urina (mokrace) je veoma cest problem pre svega kod zena, mada moze da se javi i kod osoba muskog pola.Oko 10% stanovnistva sveta ima ove simptome ali se u vecem broju slucajeva to se odnosi na zene.

Sama inkontinencija je simptom nevoljnog-nekontrolisanog isputanja urina.

Ima vise vrtsa inkontinencije a najcesce su:

1.Stres inkontinencija koja se javlja pri odredjenom naprezanju kao sto je podizanje tereta, kijanje, kasljanje, penjanje uz stepenice…

2.Urge inkontinencija se javlja kada osoba “ne stize” do toaleta vec dolazi do umokravanja pre toga, to je takozvana hitna inkontinencija.

3.Over flow inkontinecija kod prepunjenosti mokracne besike zbog smanjenog kapaciteta ili upale.

4.Mesovita inkontinencija je kombinacija prve dve.Ona je i najcesca.

To je veliki problem koji mnoge zene izbegavaju da kazu svom lekaru, ali to predstavlja velikli fizicki, psihicki i ekonomski problem pogotovo kod osoba koje su jos uvek radno sposobne.

Sada moze dosta uspesno da se leci uz:

1.Kegelove vezbe

2.Medikamentozna terapija

3.Lecenje aparatima sa naizmenicnom strujom, laser zracima, radio-talasnim zracima

4.Operativno lecenje

U nasoj poliklinici nabavljen je aparat kojim mogu da se stimulisu misici medjice sa vaginalnom sondom i na taj nacin se oni ojacavaju te se vraca elesticnost vagine i zidovi koji su potpora mokracnoj besici.

Terapija se zapocinje sa urednim nalazima cerviklanog, vaginalnog brisa, urinokulture i  sastoji se od deset tretmana u trajanju od 15 minuta.

 


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *


Rumedik-log2o

Najnovije vesti